DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 3000,- Kč bez DPH (3630,- s DPH)
Neplatí pro objemné zboží a zboží převyšující hmotnost 50kg.
Syřidlo chymozinové LAKTOCHYM 200 ml je tekuté přírodní enzym, srážedlo živočišného původu (telecí) určené k sýření mléka o síle 1 : 5 000 určené k výrobě čerstvých přírodních, polotvrdých i tvrdých sýrů z kravského, ovčího, nebo kozího mléka s nízkodohřívanou i vysokodohřívanou sýřeninou.
Složení chymozinového syřidla LAKTOCHYM:
Syřidlový koncentrát: rennin, neboli chymozin (Pozoruhodně výkonný enzym, získaný z telecích žaludků. V čisté formě 1 díl renninu vysráží 5 miliónů dilů mléka), líh, eugenol, thymol.
Syřidlo se dá snadno dávkovat:
pro čerstvé sýry 3 - 5 ml na 10 litrů mléka, (tj. 10-18 kapek na 1l mléka)
pro polotvrdé sýry 6-7 ml na 10 l mléka.
V zásadě dávku volte tak, aby srážení mléka začalo 15 minut po zasýření. Na tento okamžik má samozřejmě zásadní vliv složení mléka, především množství sušiny, tuku a bílkovin. Proto nezbývá, než učit se systémem POKUS - OMYL.
Předností je dlouhá trvanlivost. Postupem času se však účinnost snižuje a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka.
Teplota sýřeného kravského mléka 23- 27°C.
Teplota sýřeného ovčího mlékaí 30 - 31 °C.
Mléko s přídavkem syřidla míchat 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení. Potom nechat mléko srážet v klidu, NERUŠIT!
Čas sýření:
Celková doba srážení je asi 45 - 50 minut. Asi 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml) Minimální trvanlivost je 6 měsíců.