DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 3000,- Kč bez DPH (3630,- s DPH)
Neplatí pro objemné zboží a zboží převyšující hmotnost 50kg.
Chlorid vápenatý 36% roztok CaCl2 200 ml - používá se při výrobě sýrů z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost. 36% roztok chloridu vápenatého má příznivý vliv na srážení zejména pasterovaného mléka, brání nadměrné tvorbě sýrového prachu při zpracování sýřeniny.
2-5 ml chloridu vápenatého na 10 l mléka. Kávová lžička chloridu vápenatého je cca 3 ml.
Chlorid vápenatý nahrazuje v mléce vápník, který se ztrácí zchlazením, pasterizací, momentálním stavem zvířat, atd. (například v období připouštění nebo v zimním období je ho v mléce menší množství).
Pokud není v mléce dostatečné množství vápníku, mléko se špatně sráží.