Nejprodávanější v kategorii » | | | Mlékařství a dojící technika | | syřidla a mléčné kultury | | Kefírová kultura sušená v AL sáčku |
195,00 Kč s DPH
161,16 Kč bez DPH
65,00 Kč s DPH
53,70 Kč bez DPH
240,00 Kč s DPH
198,35 Kč bez DPH
150,00 Kč s DPH
123,97 Kč bez DPH
50,00 Kč s DPH
41,30 Kč bez DPH
Kefírová kultura sušená v AL sáčku
Popis produktu
Soubory ke stažení
Zařazení produktu
Kefírová kultura sušená v AL sáčku
Kultura pro přípravu kysaných mléčných potravin.
NÁVOD NA POUŽITÍ - při zpracování 1 litru mléka :
-
Mléko se pasteruje při 92 - 95°C po dobu 2-3 minut, zchladí se na kultivační teplotu a zaočkuje se jedním balení sušené kultury Laktoflora kefírová adobře se promíchá. Kultivuje se při 23°C po dobu 20-24 hodin, nebo při 30°C po dobu 16-18 hodin. Při kultivaci za vyšší teploty má kefír výraznější chuť. K zaočkování lze použít i dříve připravený kefír (4 lžíce) Po kultivaci se kefír uloží nejméně na 24 hodin do chladničky.
-
K pití je nejvhodnější kefír 48 hodin starý. Před konzumací nezapomeňte oddělit 4 lžíce na další očkování. Spotřební lhůta je při skladovací teplotě 5°C cca 5 dní, při 10°C cca 3 dny.
-
Při dodržování dobrých hygienických podmínek lze docílit až 10ti násobného přeočkování.
-
Pozor na zavlečení cizích bakterií.
-
Poté je třeba použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení požadované mikroflóry.
-
První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle.
Nacházíte se v detailu produktu
Kefírová kultura sušená v AL sáčku na stránkách
Elektrické ohradníky FARMER CZ s.r.o. www.farmercz.cz
Chcete-li zobrazit i další produkty z kategorie
cz > Mlékařství a dojící technika > syřidla a mléčné kultury, klikněte prosím na tento
odkaz.