Nejprodávanější v kategorii » | | | Mlékařství a dojící technika | | syřidla a mléčné kultury | | Jogurtová kultura sušená v AL sáčku |
195,00 Kč s DPH
161,16 Kč bez DPH
65,00 Kč s DPH
53,70 Kč bez DPH
240,00 Kč s DPH
198,35 Kč bez DPH
150,00 Kč s DPH
123,97 Kč bez DPH
50,00 Kč s DPH
41,30 Kč bez DPH
Jogurtová kultura sušená v AL sáčku
Popis produktu
Soubory ke stažení
Zařazení produktu
Jogurtová kultura sušená v AL sáčku
Kultura pro přípravu kysaných mléčných potravin.
-
Starovací kultura vydá při dodržení návodu 1 litr jogurtu.
-
Malé množství tohoto jogurtu lze následně opakovaně použít k dalšímu zaočkování.
-
Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobné zaočkování.
-
Pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní!
-
Poté doporučujeme použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení jogurtové mikroflóry.
Kultivační podmínky: 1l chladného mléka smícháme s 3-8 lžícemi sušeného mléka (2-3%) dobře promícháme.
Bez sušeného mléka připravíme tzv. selský jogurt. Mléko zahřejeme na 92-95°C po dobu 2-3 minuty. Ochladíme na 42 - 45°C, přidáme jogurtovou kulturu, promícháme a kultivujeme v jogurtovém termoboxu 4-5 hodin. Udané teploty se nesmí překročit. Potom rychle zchladíme a uložíme na 12 hodin do lednice. Při spotřebě nezapomeňte oddělit 2 lžíce jogurtu na další zaočkování. První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle. Nejčastější chyby: Nahnědlá barva - mléko bylo ohřáto na příliš vysokou teplotu. Řídký jogurt - nebylo přidáno sušené mléko, nebo nebyla po celou dobu fermentace správná teplota. Příliš kyselý jogurt - fermentace při vysoké teplotě
Nacházíte se v detailu produktu
Jogurtová kultura sušená v AL sáčku na stránkách
Elektrické ohradníky FARMER CZ s.r.o. www.farmercz.cz
Chcete-li zobrazit i další produkty z kategorie
cz > Mlékařství a dojící technika > syřidla a mléčné kultury, klikněte prosím na tento
odkaz.